ZTC wordt een rookvrije vereniging

Rookvrije tennisvereniging

ZTC heeft zich ten doel gesteld om in 2021 een rookvrije vereniging te worden. Dit komt voort vanuit de maatschappelijke ontwikkelingen en ons commitment aan het Sportakkoord dat we in 2020 hebben ondertekend. We willen een gezonde omgeving creëren en daar past roken niet bij. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons tennispark volledig rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?

Vanaf 1 april 2021 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen én buiten het tennispark te roken. De entree en binnen alle onderdelen van ons tennispark, zoals langs en tussen de banen, het terras en Baan 10 zijn rookvrij gebied. Ook op het parkeerterrein direct naast ons tennispark willen we de rokers dringend en vriendelijk vragen niet te roken.
Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als ZTC onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 50 409 1654

Adres

Wolferdinge 1a
9471 JM Zuidlaren

KVK-nummer

40045908