Plan van Aanpak Toss-ochtenden Senioren

Plan van Aanpak Toss-ochtenden Senioren vanaf 6 juli 2020.
(50+ tennis, dd 29-6-2020)

Woensdagochtend toss (9.30 - 12.00 uur).

Deelnemers komen 5 tot 15 minuten voor aanvang aan op het ZTC-complex.
De Corona maatregelen zoals de 1,5 m afstand, handen wassen en gebruik van de aangegeven routes zijn voorgeschreven. Het aanvullend Protocol fase 1 Terrasopenstelling tijdens drukkere momenten wordt voorlopig op hoofdlijnen als leidraad aangehouden.
Naast een toss-coördinator  zijn er 2 vrijwilligers die koffiedienst hebben.  Tijdens de koffiepauze kan men zich inschrijven op het rooster dat hiervoor beschikbaar is.
Na het handen wassen bij aankomst gaat iedere deelnemer op een stoel zitten bij één van de voor de toss-deelnemers bestemde tafels en zorgt voor 1,5 m afstand.
De coördinator telt het aantal deelnemers en deelt de benodigde geplastificeerde baan/veld-kaartjes uit aan de deelnemers, die baan en veld onthouden en op aanwijzing van de coördinator het kaartje inleveren en zich vervolgens naar de baan begeven. Alle baan/veld-kaartjes worden zowel vooraf als achteraf gereinigd.

Na een uur tennis is het pauze en veegt men de baan waarop men heeft gespeeld en gaat vervolgens via de voorgeschreven routes de baan af. Daarna loopt men door naar de ingang van het ZTC-complex (vergeet niet weer handen te wassen) voor de gezellige pauze en (eventueel) de tweede tennisronde of men vertrekt men naar huis.

In de pauze is er koffie of thee of een andere consumptie verkrijgbaar bij een tafel voor de ingang van de kantine. (Additieven zoals suiker, koffiemelk en lepeltje, per stuk verpakt). Betaling zal bij voorkeur via contactloos pinapparaat plaatsvinden. Er komt vooralsnog geen koek of cake bij.

Na de pauze kunnen deelnemers zich opgeven voor de tweede ronde. De coördinator verricht de toss en dan kan er verder worden getennist.

Na afloop veegt men de baan waarop men heeft gespeeld en gaat vervolgens via de voorgeschreven routes de baan af.
De coördinator en de koffiedienstvrijwilligers ruimen op en maken schoon na afloop.

Maandag- en vrijdagochtend (9.30 – 11.00 uur).

Deelnemers komen 5 tot 15 minuten voor aanvang aan op het ZTC-complex.
Na het handen wassen bij aankomst verzamelen deelnemers zich voor de kantine en houden onderling minimaal 1,5 m afstand.
(De kantine wordt niet gebruikt. Er is geen koffiepauze. Er wordt geen gebruik gemaakt van tafels en stoelen. )

Op aanwijzing van de coördinator lopen de deelnemers achter elkaar op minimaal 1,5 m afstand door het 1etoegangshek van de gravelbanen. De coördinator zegt tegen de passerende deelnemer het nummer van de baan waar zij/hij speelt. De spelers van een baan bepalen onderling wie met wie speelt.