ZTC ondersteunt sport- en beweegakkoord Tynaarlo

12 oktober 2020


Sportief, gezond, samen. Deze drie woorden vatten het sport- en beweegakkoord in Tynaarlo samen. Sportverenigingen, commerciële aanbieders, onderwijs, zorg, welzijn en de gemeente slaan de handen ineen om nog meer inwoners de positieve werking van sport en bewegen te laten ervaren. Woensdag 7 oktober vond de ondertekening plaats in sporthal De Kamp in Vries, voor de Zuidlaarder Tennis Club (ZTC) zette voorzitter Douwe Deinum zijn handtekening.

Douwe Deinum is enthousiast over de inhoud van het sport- en beweegakkoord. ‘Bijzonder om te zien hoe een kleine dertig partners meedoen in deze aanpak. Juist in deze tijden waarin onze gezondheid zo centraal staat, zijn sporten en bewegen van groot belang. Daar besteedt het akkoord op verschillende manieren aandacht aan – voor de korte en de langere termijn. Er wordt ingezet op sportclubs die klaar zijn voor de toekomst maar ook op het verhogen van de bewegingsvaardigheid bij de jeugd. Daarnaast zijn een sterke sportieve infrastructuur, het stimuleren van actieve en gezonde leefstijl en een beweegvriendelijke omgeving van belang.’ Alle partners die het akkoord hebben ondertekend, gaan de komende tijd aan de slag met de uitvoering van het akkoord, dat geschreven is door Hans Slender van SportDrenthe. Douwe Deinum hierover: ‘Het zijn uiteraard geen gemakkelijke tijden momenteel voor de sportclubs. Dat zien we ook terug in het onderwijs en de zorg en bij de gemeente. We blijven hoopvol en denken in het kernteam graag mee over vormen van samenwerking die het sporten en bewegen in onze gemeente verder kunnen brengen.’

De vijf ambities van het akkoord:

AMBITIE 1: “Krachtige en toekomstbestendige sportorganisaties die samen een divers, kwalitatief sterk en passend sportaanbod realiseren voor de inwoners van Tynaarlo.”

AMBITIE 2: “Het verbeteren van bewegings-en gezondheidsvaardigheden bij de jeugd om een gezonde start te realiseren.”

AMBITIE 3: “Sport-en beweegaccommodaties, -faciliteiten en samenwerkingskracht die bijdragen aan verbondenheid  en sportplezier.”

AMBITIE 4: “Een actieve en gezonde leefstijl voor alle leeftijden, ook voor de kwetsbare groepen.”

AMBITIE 5: “Sporten, spelen, bewegen en ontmoeten in de openbare ruimte aantrekkelijker maken.”

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 50 409 1654

Address

Wolferdinge 1a
9471 JM Zuidlaren