Spelregels gebruik Clubapp

10 mei 2020

Vanuit de Corona spelregels is aangegeven dat we met de clubapp banen moeten reserveren. Speciaal voor het weer kunnen gaan tennissen hebben we de instellingen voor het reserveren afgestemd op het Corona protocol van de KNLTB.

Zoals in eerdere berichten ook is aangegeven kun je de clubapp downloaden uit de app stores van Apple en Android telefoons.

Download de KNLTB ClubApp via de App Store (Apple / IOS) of Play Store (Android telefoons).

Na het downloaden kun je middels je bondsnummer de clubapp activeren voor jezelf. Je kiest tennisvereniging "Zuidlaarder Tennisclub". De combinatie van bondsnummer en wachtwoord geeft toegang. Het wachtwoord is hetzelfde als die van je MijnKNLTB omgeving. Mocht je deze niet meer weten, maak dan gebruik van "Wachtwoord vergeten", dan krijg je een email waarin je je wachtwoord kunt kiezen.

Eenmaal in de app is er een optie "Spelen" en daarmee kun je een baan reserveren op die plaatsen in het schema waar een blok met een "+" staat. We hebben in het reserveringssysteem (afhangbord) de tijden voor het baanonderhoud, de training en sportpret gepland. En daaromheen hebben we nu vrije speelblokken, overdag, 's avonds en in het weekend.

De handelingen zijn eenvoudig:

1. Kies de datum (standaard staat hij op vandaag, maar rechtsboven kun je via het agenda icoontje een andere dag kiezen
  2. Kies een baan en tijdstip
  3. Kies de speler waar je mee wilt gaan spelen (alle leden staan erin en kun je op naam zoeken); omdat jij de reservering doet ben jij automatisch geselecteerd
  4. Druk op de knop "Reserveren"

En klaar. De speler die jij uitnodigt krijgt een email met de betreffende reservering.

Via de KNLTB site kun je extra informatie vinden over het werken met de Clubapp.

Het reserveren kan binnen de volgende spelregels:

• Afhangen / reserveren is verplicht! Via de Clubapp.
  • Je kunt maximaal 1 dag vooruit plannen (dus de huidige en volgende dag);
  • Je hoeft de reserveringen niet te bevestigen op het afhangbord (normaal is dat wel zo, maar dat hebben we nu uitgeschakeld);
  • Je kunt maximaal 2x per dagen een reservering doen via de Clubapp;
  • Je kunt een eventuele 2e reservering pas na 1 uur weer doen op dezelfde dag via de Clubapp;
  • Tussen je speelmomenten op 1 dag moet minimaal 1 uur zitten.

Als je deze regels volgt, dan wordt een reservering geaccepteerd. Anders krijg je hier een melding over dat de reservering niet gelukt is.

Wij controleren het afhangbord steekproefsgewijs of de boekingen er goed in staan. Dit doen we omdat we strikte regels moeten naleven vanuit het protocol. Als we daar de fout mee ingaan dan is er een risico dat de gemeente het park weer sluit. Neem dus je verantwoordelijkheid, volg de spelregels want dan kunnen we ook blijven tennissen. En als het goed gaat zal er steeds meer versoepelt worden. Help elkaar en spreek elkaar aan als er iets niet conform protocol verloopt. Uiteraard op een vriendelijke manier, zo klaren we dit samen.

Als er vragen zijn, stel ze door een email te sturen naar [email protected].

Het bestuur.