Over Zuidlaarder Tennis Club

Tennis mee met ZTC .... al sinds 1951

De Zuidlaarder Tennis Club is een actieve vereni­ging die al 60 jaar de organisatie van de ten­nissport in het dorp Zuidlaren voor haar reke­ning neemt. ZTC is een vereniging met thans onge­veer 500 le­den. Hiervan zijn ongeveer 130 leden jonger dan 18 jaar.

De vereniging wordt bestuurd door een be­stuur van 9 per­so­nen. Hierin hebben zitting de 3 da­ge­lijkse be­st­uurs­leden en de voor­zitters van zes com­mis­sies (jeugd-, wedstrijd­-, technische Commissie, evenementen-, accomodatie- en kanti­necom­mis­sie).

Het verenigingsjaar loopt van ja­nuari t/m de­cem­ber, terwijl het tennissei­zoen eigenlijk is inge­deeld in een zomerseizoen van 1 april tot 1 okto­ber en een win­terseizoen van 1 oktober tot 1 ap­ril.

Vijf maal per jaar komt er een digitaal clubblad uit waar­in de leden geïnformeerd worden over alle zaken aan­gaande de club en de commissies hun activitei­ten aankondigen. Eenmaal per jaar verschijnt er een ledenlijst op papier voor de leden.

De accommodatie

Het tennispark aan de Wolferdinge bestaat uit een clubhuis met kan­tine, een kleedaccommodatie en 9 tennisbanen (5 gravel­banen en 4 ku­nst­grasba­nen).

Tevens is er een oefen­kooi met tennismuur en een minibaan.

De kantine wordt beheerd door de kantinecommis­sie. De kantine is geopend tijdens alle activiteiten en in het zomerseizoen 's avonds. Tijdens de ope­nings­uren wordt zij bemand door Z.T.C.-leden.

In de winterperiode wordt er over 2 kunst­gras­banen een blaashal ge­plaatst. De exploitatie van deze hal is in handen van de Stich­ting Tennishal Zuid­laren. Bij deze Stichting kan de baan gehuurd worden (U hoeft geen lid te zijn van ZTC).

De overige 2 grasbanen kunnen 's winters overdag normaal bespeeld worden (m.u.v. tijdens opdooi).

Activiteiten

De tennissport kan min of meer recreatief worden beoefend, maar er kan ook worden deelgenomen aan de competitie van de KNLTB (Koninklijke Neder­land­se Lawn Tennis Bond) en verschillende toer­nooien in de regio.

Binnen ZTC streven wij naar een evenwichtige ver­houding tussen de recreatieve en meer wed­strijdsport gerichte tennissport.

De jeugdcommissie organiseert voor de jeugd o.a. een woensdagmiddag-instuif voor de mini's, onder­linge wedstrijden, een trainingsweek, een gezelli­ge avond en toernooien.

De evenementencommissie organiseert voor de senioren ook diverse toernooien en toss-avonden. Verder is er speciale aandacht voor het 55+ tennis.

Hiernaast voert de vereniging een actief selectie­be­leid: jeugdleden die heel goed spelen of veel talent hebben, worden in de gelegenheid ge­steld om extra te trainen.

De wedstrijdcommissie coördineert de tenniscom­petitie, waaraan zowel de jeugd als de senioren deelnemen.

Als competitiespe­ler vertegen­woor­digt men de club met een team in de regionale of landelijke tennis­com­petitie. Deze vindt plaats in de maanden april mei en juni. Ook aan de najaarscompetitie in september en oktober wordt meegedaan. Er zijn jeugd-, dames-, heren-, mix-,en 55+ com­petities.

Tennislessen

De tennislessen bij ZTC worden verzorgd door Future Tennis.